FI DE L’OBRA SOCIAL A CAL CASAS

El passat desembre, vam alliberar un habitatge en mans de la SAREB a Cal Casas (Puig-reig) per crear-hi l’Obra Social de la PAHC Berguedà. Destinada en un primer moment a una família, posteriorment s’hi va acollir Josep Maria Domènech, que havia estat desnonat. Passades unes setmanes i després d’una intensa i agressiva campanya xenòfoba, la família va ser reallotjada per la PAHC a Manresa. A l’Obra Social de Cal Casas des de llavors només hi ha viscut el Josep Maria, en unes situacions extremadament precàries: sense aigua ni llum ni gas.

Malgrat les amenaçes, es va aconseguir almenys que el Josep Maria, després de dos anys al municipi, fos empadronat (tot i que, en una jugada grotesca, el van empadronar a l’Ajuntament) i finalment hagi pogut optar a una Pirmi. Mentrestant, a la comarca, s’ha reconegut explícitament la feina de la PAHC Berguedà i s’estan mantenint reunions amb responsables de serveis socials i d’habitatge.

Des de la PAHC en tot moment ens hem preocupat per la millora de la situació del Josep Maria, i se li va oferir traslladar-lo a un altre habitatge amb millors condicions. Fins ara ho havia rebutjat, però avui finalment ha cedit. Ha tornat les claus de l’habitatge de Cal Casas i s’ha traslladat a un altre habitatge de l’Obra Social PAH, fora de la nostra comarca.

Així, donem avui per finalitzada l’Obra Social de Cal Casas de Puig-reig. L’Obra Social de la PAHC Berguedà reneixerà en el municipi que faci falta, quan faci falta.

Berga, 2 de juny de 2015

Leave a comment